تاریخ : شنبه 9 آذر 1398

شدت ویروس بیماری آنفلوآنزا امسال نسبت به سال گذشته بیشتر است

دکتر جبارزاده معاون توسعه و مدیریت منابع دانشکده در بین الصلاتین نماز جمعه در خصوص شیوع اپیدمی بیماری آنفلوانزا در کل کشور سنخرانی کردند.
در این سخنرانی جبارزاده افزود : شدت ویروس بیماری آنفلوآنزا امسال نسبت به سال گذشته بیشتر بوده و در مناطقی از کشور نیز منجر به فوت شده است و همچنین بر نقش پیشگیری و رعایت توصیه های بهداشتی تاکید نمود
همچنین در نماز جمعه این هفته به تعداد 800 عدد بروشور بیماری آنفلوآنزا بین نمازگزارن توسط واحد بهداشت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت خوی ضمن آموزش چهره به چهره توزیع شد.

⚠⚠
هشدارها و توصیه های پیشگیرانه در خصوص بیماری آنفولانزا :
-   شیوع آنفلوانزا در مناطقی از کشور منجر به فوت شده است
- مبتلایان به آنفلوآنزای فصلی به شدت از خوددرمانی پرهیز کنند.
- فعالیت ویروس آنفلوآنزای فصلی ظرف دو سه هفته آینده به شدت در کشور، منطقه، اروپا و بسیاری از کشورهای دنیا وجود دارد و موارد ابتلا به ویروس آنفلوآنزای فصلی در اکثر استان‌های کشور، گزارش شده است.
- امسال دو نوع ویروس آنفلوآنزا شامل H1N1 و H3N2 در مناطق مختلف جهان و ایران مشاهده شده و موارد ابتلا به ویروس H1N1 خیلی بیشتر از نوع دیگر ویروس بوده و این ویروس، بیماری شدیدتری را ایجاد می‌کند.
امسال سه هفته زودتر از سال گذشته، فعالیت ویروس آنفلوانزا آغاز شده و وقتی ویروسی زودتر فعالیت کند می‌تواند مناطق جغرافیایی و تعداد مبتلایان بیشتری را در برگیرد.
در حال حاضر در اوج فعالیت ویروس آنفلوآنزای فصلی در کشور هستیم.
- امسال، موارد بستری و فوت ناشی از آنفلوآنزای فصلی در کشور نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
در هفته گذشته ۱۵ مورد فوت بر اثر آنفلوآنزای فصلی در کشور ثبت و گزارش شده و همه جان باختگان، بیماری زمینه‌ای یا کهولت سن داشته‌اند.
بیشترین موارد فوتی ناشی از این ویروس، مربوط به استان های تهران، مازندران و آذربایجان شرقی بوده است.
- همه افرادی که جان خود را به دلیل ویروس آنفلوآنزای فصلی از دست دادند، در بیمارستان بستری بودند و تحت درمان قرار داشتند اما جان خود را از دست دادند چون:
واکسیناسیون نشده بودند
یا دیرهنگام برای درمان مراجعه کرده بودند
- و یا بیماری زمینه ای یا کهولت سن داشته‌اند.
تغییراتی در ویروس ایجاد شده که امسال باعث تشدید موارد ابتلا و فوت در کشورهای مختلف دنیا شده است.
- پیش‌بینی می‌کنیم که ظرف دو سه هفته آینده، موج فعال ویروس آنفلوآنزای فصلی در کشور وجود داشته باشد.
- انتظار داریم که مردم به نکات بهداشتی، دقیقا توجه کنند چون در مرحله‌ای قرار داریم که مهم‌ترین راه پیشگیری، رعایت نکات بهداشتی است.
- مهم‌ترین نکته بهداشتی در پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزای فصلی، شستشوی دست‌ها به ویژه در کودکان است.
- رعایت آداب تنفسی بسیار مهم است و افرادی که دچار علائم شبیه این ویروس می‌شوند باید زمان سرفه و عطسه، دستمالی را جلوی دهان و بینی خود بگیرند و پس از استفاده، دستمال را در پلاستیک گذاشته و به سطل زباله بیندازند.
- افرادی که به ویروس آنفلوآنزای فصلی مبتلا می‌شوند باید به شدت از خوددرمانی پرهیز کنند چون خوددرمانی در این افراد نگران کننده است و ممکن است موجب تشدید بیماری و بستری شدن آن‌ها در بیمارستان‌ها شود.
- مصرف آنتی بیوتیک و داروهای کورتون‌دار برای این بیماران، هیچ جایی ندارد و توصیه نمی‌شود چون آنفلوانزای فصلی، یک عفونت ویروسی است و خود به خود بهبود می‌یابد البته استفاده از استامینوفن ساده، مایعات گرم و استراحت در منزل، به این بیماران توصیه می‌شود و نیاز به مصرف داروی دیگری نیست.
- وقتی پزشک به بیماران توصیه می‌کند که باید در بیمارستان بستری شوند، باید حتما این کار انجام شود.
- وقتی پدر و مادر می‌بینند که فرزند خود در مدت کوتاهی از آنفلوآنزای فصلی، بهبود پیدا می‌کنند نباید بدون نظر پزشک، اقدام به بردن فرزندان خود به مدرسه کنند چون این ویروس هنوز در ترشحات تنفسی بیمار، وجود دارد و ممکن است دیگر دانش آموزان را نیز به این ویروس مبتلا کند.
رعایت نکات دقیق بهداشتی از سوی مردم باعث می‌شود که موج آنفلوآنزای فصلی زودتر در کشور فروکش کند، بیماران کمتری به این ویروس مبتلا شوند و نیاز به درمان در بیمارستان داشته باشند و ضمن بهبود زودتر مبتلایان، بیماران کمتری جان خود را از دست دهند.
گروه‌هایی مانند افراد بیشتر از ۶۵ سال، زنان باردار، بیماران ریوی و قلبی، مبتلایان به سرطان که تحت درمان هستند، افرادی که داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی مصرف می‌کنند، مبتلایان به بیماری‌های تضعیف کننده سیستم ایمنی، افرادی که نارسایی کبد و کلیه دارند و افرادی که دیابت دارند و دیابت خود را به خوبی کنترل نداشته باشند، بیشتر در معرض ابتلا به ویروس شدید آنفلوآنزا هستند.

• در شنبه 9 آذر 1398