تاریخ : دوشنبه 14 مرداد 1398

نکاتی در مورد اهمیت تغذیه با شیر مادر

شعار امسال تغذیه با شیر مادر: توانمند سازی والدین، تقویت، تغذیه با شیر مادر ، حال و آینده
طیبه مرندی رئیس گروه سلامت خانواده ، جمعیت و مدارس در خصوص هفته تغذیه با شیر مادر (10  الی 16 مردادماه) و اهمیت شیر مادر نکاتی به شرح ذیل جهت اطلاع مادران بویژه مادران باردار ارائه نموده است:
با توجه به اهمیت تغذیه شیر خواران با شیر مادر 10 الی 16 مرداد ماه هر سال بنام هفته ترویج تغذیه با شیر مادر نامگذاری شده است تا فرصتی مناسب برای اطلاع رسانی و ارتقاء آگاهی های عموم در زمینه تغذیه شیرخواران با شیر مادر فراهم گردد.
شعار امسال شامل : " توانمندسازی والدین ، تقویت تغذیه با شیر مادر ، حال و آینده " می باشد.
اهمیت تغذیه با شیر مادر : فواید آن برای شیرخواران ، مادران و جامعه
تصمیم زنان برای شیردهی فواید زیادی از جمله سلامت شیرخوار ، سلامت مادر شیرده و نیز فواید اجتماعی و اقتصادی برای جامعه به دنبال دارد.با توجه به مستندات موجود در خصوص فواید کوتاه مدت و درازمدت پزشکی و عصبی تکاملی ، تغذیه با شیر مادر نه تنها بعنوان یک انتخاب در شیوه زندگی بلکه بعنوان یک اولویت سلامت جامعه در نظر گرفته شود.
اطلاعات گسترده موجود نشان می دهد که بسیاری از بیماریها از جمله عفونت ها ، بیماری های اسهالی ، بیماری های تنفسی ، سندرم مرگ ناگهانی شیرخوار ، دیابت ، چاقی ، آسم در کودکانی که در دوره شیر خواری با شیر مادر تغذیه شده اند به دفعات کمتری اتفاق می افتد.
وابستگی عاطفی مادر و شیرخوار در طول شیردهی افزایش می یابد. در شیرخواران نارس بهبود تکامل شناختی در دراز مدت با تغذیه با شیر انسان از جمله تغذیه با شیر پاستوریزه موجود در بانک شیر در زمان بستری در بیمارستان رابطه دارد.
گزارش شده است تغذیه با شیر مادر سبب تسکین درد در شیرخواران در طول انجام فرایند های دردناک در آنها می شود . قوه بینایی به ویژه در شیرخواران پره ترم با تغذیه با شیر مادر ، در مقایسه با تغذیه با شیر مصنوعی ، افزایش پیدا می کند. همچنین مطالعات طولانی مدت روی شیرخواران نارس نشان داده تغذیه با شیر مادر سبب کاهش سندرم های متابولیک در آنها شده و در نوجوانی موجب فشار خون کمتر خواهد شد.
فواید شیردهی برای سلامت مادر :
1-خونریزی پس از زایمان را کاهش می دهد. 2- باعث وابستگی عاطفی و کاهش استرس می شود. 3- افسردگی پس از زایمان را کاهش می دهد. 4- باعث کاهش وزن می شود. 5- باعث فاصله گذاری در تولد فرزندان می شود. 6- بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد. 7- باعث کاهش سرطان پستان و تخمدان می شود. 8- باعث کاهش ابتلا به دیابت نوع 2 می شود.

• در دوشنبه 14 مرداد 1398