تاریخ : دوشنبه 17 تير 1398

مصاحبه خبری دکتر فاطمه مقدم تبریزی رئیس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی خوی در پایان اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشارخون

دکتر فاطمه مقدم تبریزی : با اتمام رسیدن طرح بسیج ملی کنترل فشار خون، حکایت قاتل خاموش همچنان باقی است و فشار خون بالا را باید همواره جدی بگیریم
به گزارش مهربانی پور مسئول روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی خوی با توجه به اتمام طرح بسیج ملی کنترل فشار خون در سطح کشور و به طبع آن در شهرستان خوی، در مورد اقدامات و فعالیتهای انجام شده در این طرح با دکتر فاطمه مقدم تبریزی رئیس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی خوی مصاحبه ای انجام گردید که خلاصه آن به شرح ذیل می باشد:
سوال: آیا طرح بسیج ملی کنترل فشار خون در شهرستان خوی با موفقیت انجام گردید و مشارکت مردم در این زمینه چطور بود؟
با تشکر و قدردانی از کلیه همکاران که در اجرای این طرح سهیم بودند و زحمات زیادی را متقبل شدند، اجرای این طرح کلا در سطح کشور با موفقیت انجام گردید و بیماران زیادی شناسایی شدند که از وضعیت فشار خون خود مطلع نبودند و در شهرستان خوی نیز مردم در سطح بالا مشارکت نمودند بطوریکه مشارکت مردم بیش از انتظار محقق گردید.
سوال: تعداد پایگاههای فعالی که در زمینه سنجش فشار خون فعالیت می کردند و همچنین آمار پایانی را ذکر بفرمایید؟
سنجش فشار خون و ثبت در سامانه اینترنتی در 143 باب مرکز بهداشتی درمانی و پایگاه سلامت و خانه های بهداشت به صورت رایگان انجام گردید و در 21 ایستگاه ثابت و سیار مستقر در مراکز و حاشیه شهر فشار خون مراجعه کنندگان به طور رایگان مورد سنجش و ثبت در سامانه قرار گرفت بطوریکه کارشناسان ما با وسایل مورد نیاز در ادارات داوطلب حضور پیدا میکردند و فشار خون کارکنان را مورد سنجش قرار می دادند و بلافاصله در سامانه ثبت می کردند و جهت سهولت و راحتی مردم عزیزمان ، کارشناسان در اکثر پارکها و محلهای پرتردد حضور پیدا می کردند و خدمات مورد نیاز را ارائه می دادند بطوریکه تا پایان طرح که پانزدهم تیرماه بود تعداد 138350 نفر فشار خونشان مورد سنجش و ثبت در سامانه قرار گرفتند که شامل 80 درصد از کل جمعیت 30 ساله و بالاتر و زنان باردار 30-18 ساله می باشد که با این وضعیت 160 درصد از هدف مورد انتظار برنامه بسیج ملی کنترل فشار خون بالا در این شهرستان محقق گردیده است. لازم به ذکر است که جمعیت کل شهرستان خوی طبق آمار وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی 348748 نفر می باشد و تعداد افراد بالای 30 سال 172543 نفر می باشد که نصف این جمعیت یعنی 86272 نفر جمعیت هدف و مورد انتظار می باشد
در ضمن علاوه بر آمار فوق، از ابتدای اجرای طرح، سامانه خود اظهاری Salamat.gov.ir نیز معرفی شده است که تعداد کثیری از مردم نیز به صورت خوداظهاری در این طرح شرکت کرده اند که آمار این عزیزان در سطح کشوری درج شده است.
در پایان اگر فرمایشی در این مورد دارید ذکر بفرمائید.
 فرصت را مغتنم می شمارم و بدینوسیله از همدلی و مشارکت مردم فهیم شهرستان در اجرای این طرح ملی سپاسگزاری می کنم و خاطر نشان می شوم که درست است این طرح با موفقیت به اتمام رسید ولی حکایت قاتل خاموش همچنان باقی است و باید فشار خون را جدی بگیریم .
در پایان از همکاری کلیه ادارات خصوصاً شهرداری محترم که در اطلاع رسانی این طرح نقش به سزایی را ایفا کردند تقدیر و تشکر می کنم و از کلیه همکاران محترم که به صورت شبانه روزی از صمیم قلب در هرچه بهتر انجام شدن این طرح فعالیت کردند تقدیر و تشکر می نمایم.

• در دوشنبه 17 تير 1398